Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 15:41 - Дамата в червено е по-привлекателна за мъжете?! Така ли е?
Автор: iznenadavliubeni Категория: Тя и той   
Прочетен: 1445 Коментари: 0 Гласове:
1



 Жените имат много по-голям шанс за успешна среща с мъж, ако са облечени в червено. Една червена рокля би гарантирала много повече внимание и щедрост от отсрещната страна, твърдят учени.
Любопитното изследване, което свързва огнения цвят със силата на привличането, е дело на проф. Андрю Елиът и д-р Даниела Ниеста от Университета в Рочестър, Ню Йорк. Двамата психолози изследвали 100 мъже, предимно студенти, на които показали снимки на жени. Участниците трябвало да оценят дамите по няколко критерия - доколко са хубави, дали биха желали да ги целунат и да правят секс с тях. Снимка на една съща жена била показана в различни варианти - с червена, с бяла и със сива или зелена рамка. Първата била оценена най-високо, въпреки че е ставало дума за една и съща жена.

image
Експериментът показал, че ако дамата е облечена в червено, нейният интелект и поведение нямат голямо значение за мъжа - важно е само доколко тя е привлекателна. Мъжете от изследването признали, че биха похарчили много повече пари, за да доставят удоволствие на жена в червено, отколкото облечена в синя риза, например.
Учените подложили на същия тест и група жени. Оказало се, че когато представителките на нежния пол се оценяват една друга червеният цвят е без значение. Хомосексуалисти и далтонисти не са взели участие в изследването.
Традиционно червеното се свързва с романтичното и сексуалното - от червените сърчица на Свети Валентин до квартала на червените фенери. Именно тази асоциация включва "червената лампичка" в мъжкия мозък и кара мъжете да се чувстват по-подвластни на любовта. При това тази асоциация не работи само при хората, а и при маймуните, с които имаме най-голямо генетично сходство. Така например женските бабуини и шимпанзета посочват червения цвят, когато наближи овулацията им, подавайки сексуален сигнал, на който мъжките не могат да устоят.
Затова, дами, възползвайте се от отритието на учените и задължително добавете в гардероба си екстравагантна, червена дреха, която да накара всяко мъжко сърце да трепне.

image

  Червеният нюанс привлича представителите на силния пол.     Какво да изберете, за подарък за свети валентин – високи токчета или ярки устни? Проучване сочи, че вторият вариант е много по-добър.

Скорошна анкета, в която са дали отговор повече от 24 000 души, показва, че за 88 % при първа среща най-съблазнителна е усмивката на дамата.

Според едва 12 % високите обувки са по-секси. Ако се добави малко ярко червило на засмените устни, привличането става още по-силно, казват специалистите от университета в Манчестър.

При проучването експертите следели как се движи погледът на 50 мъже и забелязали, че по време на 10-секундна среща с непозната дама, представителите на силния пол оползотворяват половината от времето, наблюдавайки усмивката й.
 Ако жената е с червило, става още по-трудно да преместят очите си от нежните устни. Розовите нюанси задържали вниманието на мъжете 6,7 секунди, а червените цели 7,3 секунди. Изследването показва още, че при жените с тънки устни привличането е нараснало с 40 % след като са си сложили червило. За разлика от ярката, неподчертаната усмивка омръзва на мъжете само след 2,2 секунди. Така че, независимо дали устните ви са плътни или тънки, когато отивате на среща си сложете от любимото червило. То ще се хареса на противоположния пол.  



Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iznenadavliubeni
Категория: Тя и той
Прочетен: 6676
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031